rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Vondelpark

groep

Eind 19de eeuw groeide de stad snel. De stad kende nog weinig groen. Bovendien zagen projectontwikkelaars mogelijkheden om vastgoed rond het groen te ontwikkelen. Hieruit kwam een Park voort: Het Vondelpark, genoemd naar de dichter die er een standbeeld kreeg.

Het Park werd opgebouwd in Engelse Landschapsstijl, net zoals later het Amsterdamse Bos. Door zijn ligging werd het al snel één van de populairste plekken van de snel uitdijende stad.

Het park kent een roerige geschiedenis: van hippies tot de
fridaynight skate. Het is echter de plek waar een ieder zich thuis voelt. Het ademt de sfeer van het ware, liberale Amsterdam.

In het park is het
filmmuseum gevestigd, in een statig Rococo gebouw, met daarin café Vertigo, genoemd naar Hitchcocks klassieker.

De foto's op deze pagina ((c) B. Leijh) zijn genomen op 2 juni 2002, toen het heerlijk weer was, maar net geen strandweer. En dus trok Rick met zijn Celine naar het Park en nam een coolbiox vol Rosé mee. Hier genoten ze van de koude drank, met Linda, haar Basten, Victor, Pieter, David en Elwin.

Aan de Overtoom, vlak bij het park zijn veel Ethiopische restaurantjes gevestigd. bij de Abessiniër genoten onze helden van een heerlijke Eritrese Pannenkoek en een Magozoo biertje in kokosnoot.

Oma Meester

Rick wil hier even op deze plaats zijn oma, Map Meester (1915-1998) noemen. Zij leefde haar hele leven in en om het Vondelpark, haar man werkte er zelfs. Van de Eegenstraat, waar ze zijn moeder opvoedde, tot het Rijtuighof, waar ze haar laatste jaren met uitzicht op het park sleet.

Ze was één met het park.

Oma, rust zacht.

Andere Anekdotes

Op 13 mei 1999 waren Paulien, Iris, Jasper en ondergetekende rustig aan het skaten. Kwam er een man van
teleac op hun af. Of ze wilden mee doen aan een programma. De held kwam elke keer ons groepje af en riep 'ken ik jullie niet ergens van. Onze skaters moesten elke keer verbaasd kijken. De teleacman was helaas niet zo goede acteur, dus na de 15de take was het nog niet goed. Ondertussen liep er ook nog een zwerver door het beeld heen. het kwam niet meer goed.....

Verder heeft Drs. G.J.M.J. Lindeman in zijn woeste tijd nog wel eens nachten doorgebracht in het park, maar wat hij daar utivoerde.....