rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

San Sebastian

All San Sebastian photos

San Sebastian is was voor ons een grote onbekende. Toch streek de halve Nederlandse Mobiliteitsmanagement gemeenschap neer op de derde stad van Baskenland. Groen als Ierland, met Franse statige gebouwen, en toch ook Spaans. Het is kandidaat Europese Cultuurhoofdstad van 2016, zoals je overal zag.

IMG_1015
Kursaal congrespaleis

Epomm had een klassiek congres georganiseerd. Veel workshops, die bestonden uit lezingen. Een naantal waren bovendien in het spaan. Je kon deze volgen via simultaan vertaling. Dit werkte goed, maar kwam de interactiviteit niet echt ten goede.

IMG_1016

Toch was het een positief congres. Vele Europese projecten kwamen samen en wisselde kennis uit. Er waren mooie nieuwe initiatieven als onze eigen taskforce, en bijvoorbeeld een project om te kijken hoe je de thuissituatie kan aanpassen om mobiliteitsmanagement te stimuleren (add home). Het centrale thema was de kosteneffectiviteit van mobiliteitsmanagement. De conclusie was dat die positief is, en we ook zeker niet bang hoeven te zijn om ons er op af te laten rekenen. Hoewel sommige projecten zich lastig laten meten, blijkt er ook rond bijvoorbeeld iets als campagnes steeds meer data te zijn, zoals bleek uit een project in Fukuyama, Japan.

IMG_0432
Tapis Roulant

San Sebastian - Donostia is het Baskisch - liet ook zien waar zij zelf mee bezig is. Er waren grote Tapis Roulant geïnstalleerd om de boven- en de benedenstad te verbinden. Vooral echter waren ze trots op hun fietspadennetwerk. Hoogtepunt was een oude treintunnel van de Baskische smalspoorwegen. Deze zal na de zomer in gebruik genomen worden als een fietstunnel van een kilometer. Wij mochten er alvast -met helm op- door fietsen. Erg mooi, maar er waren wel een aantal vragen rond sociale veiligheid.

IMG_0456
Fietstunnel

Rick 32

Ik was jarig. Er was een borrel. Er kwam een beetje zon. Heerenveen won de beker.
meer foto's

IMG_1037

Flight control

flight control.jpg

Just look how beautifiul that screen looks.
It is from a game,with a 50s look
It is not retro but looks and feels that way
Stewarddesses aboard planes you have to land.
Many airplanes.
And then they crash.
Then it is over.

Maybe it is because i was born so near Schiphol
But It's more addicting than crack, flight control
My profile is here
5/5