rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

De wereld van Rick

Een nieuw initiatief van www.rick.filosofeert.nl is de wereld van Rick. Hier kan elke persoon in Ricks leven aangeven waar hij vandaan komt, en verschijnt het op de kaart. Voeg jezelf toe op Frappr

Afbeelding 2

Ook leuk is trouwens world66.com, waar snel een kaart te maken is waar je allemaal bent geweest, of welke landen ergens aan mee doen, hier produceer je zo een kaart:

worldmap

Tenderstress

stukje gepubliceerd in het ez journaal als column

Half oktober was het weer zover.
Ons stukje SenterNovem was in rep en roer
Waar we eerst onzeker waren of mensen nog goede ideeën zouden hebben. - was alles niet al een keer eerder bedacht? - kwam op de 12de een lawine binnen.
In Den Haag, Zwolle en Utrecht werden stapels dozen en cd's afgeleverd.
53 Aanvragen in totaal.
Voor de subsidie van het programma Mobiliteitsmanagement dertig procent meer dan
verwacht en twee keer meer dan er budget is.

De hele machinerie trok zich op gang.
Eerst nog wat roestig, maar al rap op volle snelheid.
Reeds voorbereide schema's werden ingevuld, aanvragen verdeeld.
De eerste analyses werden opgesteld, op de voet gevolgd door verzoek om meer informatie.

In zo’n berg met aanvragen zitten af en toe briljantjes, maar vaker goedkope glitter. We giechelden om de zoveelste opleuking van een bestaand idee.
Soms keken we elkaar verbaasd aan, omdat consultantspeak vaak lege frasen bevat, maar ook soms iets heel moois. Immers, wat betekent “Een verbeterd Yield-management door een beperkt ticket window" eigenlijk? Toen we er na een paar minuten achter kwamen dat het betekent dat de aanvrager slechts meer wilde verdienen aan kaartjes door ze alleen nog via het Internet te verkopen en dus niet iets briljants ging doen, ging we weer snel verder.

We hebben immers maar dertien weken en over een week of zes moet de commissie reeds haar oordeel vellen. Toch lukt het elke keer weer. Soms moeten er hulptroepen worden ingezet of extreme uren gemaakt, maar SenterNovemmers zijn gelukkig flexibel genoeg.

Daags erna kwam er nog één aanvraag binnen, maar helaas moest ik Bianca uit Margraten teleurstellen. Ze had moeite haar tranen in te houden. De tender was gesloten.

Een historischen strijd

Gisteren heeft een historischen strijd plaatsgevonden. De Amsterdamsche Foot-ball Club uit 1895 streed tegen de iets jongere Maastrichtsche Voetbal Vereeniging uit 1902. Dezen wedstrijd vond plaat in den derden ronden van het toernooi om de beker van den Koninklijken Nederlandsche Voetbal Bond.

P1010091.JPG
Het stationsgebouw waar den reizigers aankwamen op den gemeentelijke luchthaven

Op dezen foto kunt u zien hoe den verre gasten landen op het onlangs hernieuwde vliegveld onzer Hoofdstad. Vele gasten uit het zuiden des lands hadden den gemaakt om hun plaatselijken helden een hart onder den riem te steken.

De enthousiastelingen verzamelden zich in een etablissement dan zich tooiden met een verwijzing naar den verjaardag van den kleinen Jan. Hier konden de football-liefhebbers vermaken door middel van meegeomen zangers.

P1010096.JPG
Eenige enthousiastelingen lafen zich aan een kleinen versnaapering

De Maastrichtenaren vertrokken vervolgens naar het onlangs opgeleverde Olympisch Stadion, waar nog zo net den Olympischen Spelen waren gehouden. De Marathontoren verwelkomde een ieder die zich over wilde geven aan den Idealen van den sport.

P1010104.JPG
De Marathontoren

Het was een stevigen strijd tussen de Amsterdamsche dilletanten en den voetballers uit Maastricht, waarvan men zegt dat zij geld ontvangen voor den beoefening hunner sport. De eerste helft ging gelijk op. Er waren weinig kansen over en neer en de AFC'ers leken zeker niet technisch onder te doen voor den beroemden tegenstander.

De tweede helft gaf een ander beeld. De Amsterdammers bleken conditioneel niet in staat het tempo te volgen en geslepen geesten als die van Carraciallo gaven den doorslag. Uiteindelijk zegenvierden den gasten met 0-2.

P1010108.JPG
De foot-ballers worden bedankt door de meegereisde Limburgers

Terwijl de overwinnaars al rap naar huis afreisden, trokken de Amsterdammers zich terug in de kroeg. Het was een klassieken bekerwedstrijd geweest, al waar de traditie van allen gewonnen had.

De foto's van de wedstrijd AFC-MVV Maastricht op 25-10-2005 staan hier. Al mijn MVV foto's staan hier.

De discussie op het MVV Maastricht-forum over de wedstrijd is hier te vinden

Op de AFC-site staan alle krantenverslagen over de wedstrijd.

De foto's van het bezoek aan het Aviodrome op 22-10-2005 vind je hier.

Babybezoek

En zo trokken de SenterNovemmers naar het verre Hilversum voor de kleine Vosjes

Het ene vosje was Zoë
Photo-0103

De ander Lucca
Photo-0100

Anna-Lynn, de dochter van Angelique was er ook, en veel gegroeid:

2004
Dsc_0174

2005
Photo-0101

De baas was echter, Daley, zoekend naar aandacht:

Photo-0107

Mijn nieuwe fiets

My new bike, it's steer is its lock!, design by Basten Leij of Bleijh.com

Harde Awakenings

pic_3273

De Toppers hadden zich ditmaal verzameld op het Frederiksplein, waar de Tram uit Utrecht en die uit de Rivierenbuurt samenstromen. Waar ons aller geld rust, daar is ook café Kale, waar zelfs in deze zwoele oktober nacht op het terras kon worden gezeten.

pic_3274

De nieuwe zwager van Rick was voor het eerst mee, en op deze nieuwe banden werd vele malen geklonken, alvorens de toppers Tram 10 verder namen, naar die plek waar vroeger ons gans werd opgeslagen. Ze stapten uit op het plein van de held die Willem I had binnengehaald op het strand van Scheveningen.

pic_3273

Spoedige ontmoetten ze daar de Twent, die turkse herinneringen zou gaan ontmoeten en trokken ze de fabriek binnen, vol honger naar harde muziek. Het was immers de voor het eerst niet de ontwakening van zaterdag, maar die van vrijdag. Deze zou onze helden nog meer in beweging krijgen.

Outlook-1

Tenminste, dat dachten ze. Het verder meegekomen publiek bestond geluk naast gabbers, ook uit mooie dames, en daar werd stevig mee gericht. Een aardig deel bleek echter ook niet erg intensief uit hun dak te gaan. Uit latere analyse van de toppers, bleek ook een heimwee, naar de gemixte avonden van weleer.

Outlook-2

De toppers denderden echter zelf heerlijk door. Martijn de dakdekker was aangeschoven. Ze werden op foto gezet en genoten van de heerlijke muziek. Is er iets mooiers dan met goede vrienden Techno ondergaan?

Outlook

En in de metro, een ode aan de gasfabriek..
westergas