rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Tien Ogen Toernooi

In september 2002 bestond de Amstelveensche Go Vereeniging de Twee Ogen tien jaar. Dit werd utigebreid gevierd. In het begin van de maand participeerde we in de Japanse Bazar die het EGCC organiseerde voor de Japanse Gemeenschap (de grooste etnische minderheid van Amstelveen). De Amstelveense Go-spelers werden overrompeld door Japanse vrouwen die op huishoudfolie afstormden.
Op 21 september was het tijd voor het eigen feestje. De Twee Ogen organiseerde het Tien Ogen Toernooi. Zo levend zal zelden een groep zijn geweest. Op een mooie nazomerochtend stroomden de Go-spelers  het centrum binnen. De organisatie was met 42 deelnemers (voor een nieuw toernooi) erg tevreden. Vijf ronden werd er hard gestreden, terwijl elders in het centrum het NK Backgammon plaatsvond.
Robert Rehm, die meedoen belangrijker vond dan lunchen, leek na zijn overwinning op de lokale favoriet Merlijn Kuin onbedreigd af te stormen op de overwinning. Maar in de laatste ronde wist Filip Vanderstappen, hoewel hij eerst deze loting vreesde voor een ongekend spannende finish te zorgen. Zelf werd hij vierde, maar met zijn overwinning op Rehm zorgde hij dat de oude grootmeester het jonge talent van Kuin en Nijhuis naast zich moest dulden.
De Twee Ogen gaat nu verder. Inmiddels hebben wij ruim 60 leden en horen tot de grootste clubs van het land. Elke dinsdagavond staan er gemiddeld 15 borden voor de competitie klaar. De beginnerscursus levert weer nieuwe helden op en sinds Wim Berkelmans onze jeugdafdeling Kunwa onder zijn hoede heeft (Hulde!) zijn zij ook steeds meer betrokken bij onze de club. Zo proosten wij 's avonds aan de bar nog dikwijls op onze club: De Twee Ogen, dat leeft!

Huishoudfolie

verslag Japanse Bazar
Om 11uur zaterdagochtend keek uw voorzitter enigszins verbaasd. Er stormde een menigte Japanse vrouwen op hem af. Op een meter afstand van hem, weken ze echter plotseling af naar links. Om kitcherig beschilderd hout te kopen. Toch kwamen er in de loop van de dag nog genoeg Japanse vrouwen op hem af. Om vervolgens gelukkig kirrend, mits ze eindcijfer 3 of 8 op hun lot hadden staan, met Japanse Huishoudfolie weder te keren. Deze folie is sterk. Daarnaast plakt zij niet. Ongelooflijk. Annemarie had er wilde plannen mee.
Ook anderen leden van de Twee Ogen hebben zich dapper ingezet, Admiraal Puyt kan tevreden zijn over de bemanning, die wij even bij elkaar geronseld hadden. Ze legden Go of Zertz uit, om vervolgens in de stromende regen, De tenten van vd. Sluys catering neer te halen Bedankt hiervoor, Want nu kunnen de Twee Ogen, weer fier kijkend in het centrum spelen.