rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Amsterdam

Ajax-Feyenoord

Heerlijke tweede helft, mooie Tifo en wat een rij!

Druk!
IMG_0264

Tifo (mooi filmpje
hier)
IMG_0265

Hollandsche Steden

In 1999 volgde ik het vak Hollandsche Steden in de Republiek aan de faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA. Ik heb toen een paper geschreven over de geschiedenis van die steden vanuit planologisch perspectief. Ik heb dit nu ingescand. Het rapport kan je hier vinden.

Recensievak in de keuze vakkengids


Lola

Bij het verscheiden van één van Nêerlands cultfiguren moet we het ware slachtoffer niet vergeten. Herman Brood laat een lief klein meisje achter.

In Ulysses van James Joyce is Leopold Bloom na jaren nog niet over de zelfmoord van zijn vader heen. Hij is voor altijd de zoon van iemand die een einde aan zijn leven maakte. Voor Lola is het nog veel erger. Ze is de dochter van Hem.

Vanochtend was op CNN Muriel Hemingway te zien. Zij is de kleindochter van de grote Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Hij pleegde zelfmoord, na een parodie op zichzelf te zijn geworden. Zij zat op de Hemingwayschool. Haar opstellen werden altijd met argwaan bekeken. Ze vluchtte zelf in een onbestemde carrière en poseerde ook nog eens voor de Playboy. Nu, op haar veertigste, heeft ze eindelijk haar leven weer een klein beetje op orde.

In Nabokovs ‘Lolita’ wordt een volwassen man, verliefd op een klein meisje. Het zou me niets verbazen als Herman ook zelf op zijn kleine Lola, zijn Lolita verliefd was. Laat ons hopen dat ook zonder haar vader Lola Brood gelukkig zal opgroeien….

Stem toch maar….

Het wordt waarschijnlijk niks aanstaande woensdag. De kans dat er 132.000 Amsterdammers opkomen dagen lijkt miniem. Toch wil ik vanuit mijn kleine hoekje van waaruit ik iets kan zeggen mensen toch oproepen om tegen een stadsdeel binnenstad te stemmen op 25 april.

Denk aan het museumplein! Stadsdeel (oud) Zuid en haar amateur-politici waren in staat het nieuwe museumplein op te leveren met gigantisch veel gebreken. Zo konden bussen niet eens in de parkeergarage parkeren en was het gras van Arenakwaliteit. Een stadsdeel is gewoon niet in staat om zo een groot project te organiseren. In de binnenstad zijn er nog veel grotere projecten (NZL, Dam)

Denk aan wat bewoners willen! In je eigen hofje wil je rust en dat er niks gebeurt. Een stadsdeel binnenstad zal ervoor zorgen dan het centrum een stuk dorpser wordt. Grote evenementen zullen niet meer plaatsvinden omdat het de rust van de bewoners verstoort.

De binnenstad is van ons allemaal. Zij is niet slechts van die paar yuppen die grachtenpandjes hebben. We moeten er allemaal wonen, werken en uitgaan. Het stadsdeelsysteem werkt goed, maar juist niet in de binnenstad. Stem daarom alsjeblieft tegen, omdat we toch allemaal van ons Mokum houden!

Rick Lindeman

Weer storing in Rivierenbuurt

In de Roerstraat zijn veel studentenhuizen. Hier wordt graag een potje voetbal gekeken. Zo ook gisteren:
Nederland-Spanje was op de buis. Het kon echter niet. De zoveelste kabelstoring in korte tijd was een feit.

Dertigduizend huishoudens zaten zonder televisie. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De laatste tijd zijn er veel storingen. Tijdens het EK was er bijna een volksopstand uitgebroken, aangezien vlak voor één van de wedstrijden van het Nederlands elftal in heel zuid niks meer te zien was.

UPC heeft de laatste tijd veel kritiek gehad. Vorig jaar begon het met de kabeloorlog met CNN. Dit jaar werd het geduld van de internetabonnees van dochter Chello op de proef gesteld. Bejaarden raakten in paniek toen bleek dat hun TV ineens niet meer ingeprogrammeerd stond na de frequentiewijzingen voor digitale televisie.

Het bedrijf maakte deze maand de kwartaalcijfers bekend. Het verlies was astronomisch gestegen, maar de omzet is verdubbeld. UPC lijkt dit echter niet aan te kunnen. De Rivierenbuurt zal dan ook nog wel meer storingen te verduren krijgen.