rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Heilige Deuren

Het begin van het Anno Santo. Vandaag zouden de Heilige deuren in de Sint-Pieter opengaan. De Lindemannetjes konden zich er echter voorlopig niet mee bezig houden. Na het ontbijt, een staande Cappucho met een Cornetto, en de markt vertrokken ze naar het vliegveld om daar de koffers op te halen. De Lufthansa bleek ditmaal wel in staat het goede te doen en al snel konden we een kopje koffie met koffers gaan drinken.

Na de bureaucratie vertrokken we naar de Via Appia. In deze oude buurt was Rick nog niet geweest. Na een wandeling over de muur van Hadrianus, over de oude Via Appia en waar Petrus het "Domine, quo Vadis?" uitriep arriveerden we bij de beroemde catacomben van San Callisto. Deze waren helaas al dicht, maar een 70 jarig pater bleek nog bij de tijd te zijn door ons te wijzen op de site.

Nadat we thuis enigszins van deze inspanningen bekomen waren vertrokken we naar Trastevere. Hier had Rick een restaurant gereserveerd voor de maaltijd op kerstavond, en wat voor een. We begonnen met zalm om via een traditionele Spagghetti Carbonara en delicate scampi op een godellijke coupe met likeur uit te komen. Sdit alles begeleid met een heerlijke wijn een een ober die met Mama flirtte.

IMG_0007

Vlakbij restaurant "Carlo", lag de Santa Maria in Trastevere. Volgens mij de mooiste kerk van Rome, in ieder geval na de 4 basilieken. Hier was de dienst. Een Amerikaan naast ons werd onwel, van de combinatie van kerst in Rome en de wierook. Zijn gezellin schreeuwde het uit. Tegen half twee vertrokken ze naar huis, voor een mooi stukje kerstbrood.