rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Amsterdam

Zwanen op de wallen

Om ons Ajax verdriet te verdrinken, gingen we naar de stad, langs de wallen, en schonken de vrouwen een blik, maar waren gefascineerd door deze Zwanen...

5238500345_8866d5592f

5239095186_ff7464207c

Pirates kampioen

Uiteraard.

6185678697_b7f013f6a7

De champagne mocht komen
27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000">

Giro 2010

Alle giro foto's

De beleving zou misschien nooit meer zijn als in 2002, Gironingen
Maar kijk naar dit rijtje.

giro
In Utrecht

Hij eindige in 2009 in Rome., waar ik woonde.
Hij startte dit jaar in mijn geboorteplaats.
Ging toen naar mijn woonplaats, eindigend voor mijn werk.
Om door de plek waar ik opgroeide Nederland te verlaten.

giro
In Amsterdam

Jens zag vooral helicopters.
En fietsen! En fietsen!

giro

Yanks conquer the Jordaan

IMG_0886

One Al from New York landed here.
On one of the first days with a bit of sun.
He found it freezing cold though.

His team had become world champions last year. Again.
And while we might think that meant Barcelona.
It was not. It were the those Yankees again.
But he might have seen NY beating Pele's old team in a
Arena..

We went to the Jordaan.
Invited to the opening of a new tradional café
An Oxymoron that might be.
Al was a hit in the
Bierbron, as one might see.

The evening was long.
Eating Pizza, watching Roma-Milan,
Defending the simpleness of American Burgers.
Against Dutch
Gourmets Ones
And dancing in the
Westerunie.
To the tone of Secret Cinema

And the he left us for some Goulash.
Onwards towards a year,
Where his Yankees would lose the
subway series.

Burgermeester

Jens en Lars waren op de opening van de Burgermeester,
het nieuwe high-end Burgerrestaurant van Amsterdam,
Jammie!

DSC00906.JPG>

Meer foto's

Read More...

Bhutan

Bhutan is as you might know a little country in the Himalaya. The Bhutanese call it the land of the Thunder Dragon. Last month for the first time ever, there were general elections. The Bhutanese don't measure their succes in a Gross National Product, but in the Gross National Happiness. Both competing parties pledged to support this. Last year they had a mock election to train the people. They understood better than the American government that democracy isn't just about elections.. Read More...

Unisca

Diplomaten in Opleiding

Interview met het Nieuws Israëlitisch Weekblad naar aanleiding van Rick's optreden als Ambassadeur voor Israel op de United Nations International Student Conference of Amsterdam.

Mei 1998
Het Interview (in PDF, hiervoor heeft u de Acrobat Reader nodig)

JGJ Tijkotte MA MB

Voor zijn verjaardag hebben we Jasper een oorkonde uitgereikt, gefeliciteerd!

L’Universitą del Caffé.jpg

Amsterdam slacht de kip met de gouden eieren

Onze stad heeft veel aantrekkelijke kanten. De vrije sfeer die er hangt is prettig. Ook zijn er vele uitgaansmogelijkheden. Voor de oudere, rijke toerist is er echter een ander speerpunt: de musea. En deze gaan nu net dicht.

Vanaf volgend jaar zullen zowel het Rijksmuseum als het Stedelijk Museum dicht zijn voor verbouwingen. Deze zullen een aantal jaar duren. In die tijd zullen beide musea gesloten zijn.

Amsterdam heeft eerder aangegeven zich meer op de rijke toerist te gaan richten. Al die jongeren willen toch alleen maar drugs. Ze geven verder niets uit. Nu lijkt de stad echter te zorgen dat er niemand meer wat te zoeken heeft.

Natuurlijk moeten musea bij de tijd blijven. Vooral het Stedelijk is zijn voortrekkersrol in de moderne kunst al een aantal jaren kwijt. Het is momenteel meer een een ‘museum voor de twintigste eeuw’ dan de representant van de avant-garde die het ooit was. Daarom is een verbouwing op zijn plaats.

Het Rijksmuseum ljikt momenteel in een interne strijd gewikkeld. Sleutelfiguren zijn ontslagen. De ondernemingsraad is afgetreden. Nu staat het bestuur geheel alleen, terwijl het voor de grootste uitdaging in zijn tweehonderdjarig bestaan staat.

Het ‘Vincent van Gogh’ heeft onlangs een fantastische website website geopend. Je kan er zelfs ‘in’ de schilderijen van de negentiende-eeuwse meester kruipen. Het is een hele ervaring, maar levert de stad natuurlijk geen cent op.

Misschien moeten de andere musea ook maar zo’n website maken. Wel moeten ze dan zorgen dat de site alleen vanuit Amsterdam te bekijken. Misschien moet de gemeente maar eens de EasyEverything, het mega-internetcafé in de Reguliersbree, op kopen.

Rick Lindeman


Patijn

Iedereen huilt tranen en tuiten bij het afscheid van de burgemeester van Amsterdam, maar moeten we hem nu eigenlijk wel missen of is Amsterdam eigenlijk beter af zonder zijn Haagse regent?

Vorige week maakte Mr. Dr. Schelto Patijn. ex-Tweede Kamerlid, Ex-Europees Parlementslid en burgemeester van de hoofdstad bekent per 1 januari af te treden. Hij was sinds 1994 burgemeester, na het vertrek van Ed. van Thijn naar Den Haag.

Hij wordt nu alom geprezen. Hij is zo aardig. Hij is zo representatief. Hij kent zoveel mensen. Hij is een bruggenbouwer. Hij maakt taboes bespreekbaar.

Maar is hij voor de modale Amsterdammer niet meer de man die hem zijn pleziertjes afneemt? De man die koninginnenacht aan banden heeft gelegd? De man die preuts de wallen beperkingen opleg?. De man die dacht in Voorburg te kunnen blijven wonen en te kunnen volstaan met een pied-à;-terre in Amsterdam? Kortom, een Haagse regent en geen 'echte' Amsterdammer.

Misschien was hij wel niet chagrijnig genoeg, maar toch moeten beide beelden wat genuaneerd worden. De geschiedenis zal hem, om Castro te citeren, waarschijnlijk wel vrijpleiten. Hij heeft een aantal grote problemen aangepakt en de oude handelsstad weer wakker geschud.

De vraag is echter wie hem op moet volgen. Waarschijnlijk is dit al lang bedisseld in de landelijke PvdA-top en zullen referendum-initiatieven geen kans krijgen. Een belangrijkere vraag misschien wel dan de vraag over de procedure is echter wie het moet worden.

Het lijkt mij weer eens tijd voor een lekkere zeurderige Amsterdammer. Iemand die midden in de stad staat. Jong is, om aansluiting te hebben met dat gedeelte van de bevolking, maar toch ook de klassieke roots niet vergeten. Bovendien moet hij niet bang te zijn om daadkrachtig in de stopera op te treden. Ik denk dan ook dat ik mijzelf maar eens kandidaat ga stellen.