Good results, bad results

We got out of the relegation zone last week, by beater Feyenoord, the arch enemy, in our own Cathedral. This week we were'nt so happy, losing 3-0 to leaders Sandersvvog.

weather2

Vandaag kwamen er 3230 toeschouwers naar Cathedraal van de 19e eeuw, waar het een lekker voetbalweertje was. Lombok startte in een strategische 4-4-2-opstelling. In de basis stonden: den Dikken - van Ardennen, Vahl, Giessen, Westerterp - Waasdorp, van Veldhoven, van der Roest, Moguilevsky - Rumpt, Molina.

Feyenoord startte in een strategische 4-4-2-opstelling. In de basis stonden: Bruning - van Ostaaijen, Hoogland, Kleistra, Bettinger - Roume, Eveleens, Reimer, Schram - van Ravestein, Bierenbroodspot.

Feyenoord wilde de tegenstander onmiddellijk onder druk zetten. In deze fase van de wedstrijd voerde Feyenoord succesvol de druk op de tegenstander op. Jille van der Roest bracht Lombok met 1 - 0 aan de leiding toen hij succesvol de centrale verdediging uitkapte en de bal onhoudbaar rechts van de keeper inknalde. Boeke van Ravestein kwam dicht bij de gelijkmaker in de 36e minuut toen hij een steekpass kreeg van links, maar zijn uiteindelijke schot trof slechts de paal. Feyenoord slaagde erin de tegenstander onder druk te zetten, waardoor die moeilijk in zijn spel kon komen. Na 40 minuten gespeeld te hebben kwam Jacob van Ardennen van Lombok in scoringspositie, maar zijn schot richting tweede paal ging rakelings naast. De ruststand was 1 - 0. Lombok had met 51 procent balbezit een veldoverwicht.

Leonardus van Veldhoven scoorde bijna nog een doelpunt voor Lombok, maar zijn kopbal werd door de keeper corner getikt. Ongelofelijk, wat een fabelachtig schot van Jacob van Ardennen! Vanaf 35 meter knalde hij snoeihard in en liet de keeper kansloos. En zo werd het 2 - 0. Hierna verlaagde Lombok het tempo, zodat de spelers meer aandacht konden besteden aan hun verdedigende taken. De scheidsrechter toonde Ruurd Reimer van Feyenoord de gele kaart na een heel nare overtreding. Na 78 minuten moest Boeke van Ravestein worden gewisseld. Hij leek een fikse knieblessure te hebben na een botsing met een tegenstander. Jari Meesters kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. Met 56 procent balbezit was Feyenoord in deze helft de sterkste ploeg.

De uitblinker bij Lombok was Thymen Westerterp. Daarentegen speelde Lenny den Dikken enigszins teleurstellend. Zonder enige twijfel was Wilfried van Ostaaijen de beste speler van Feyenoord. Het spel van Sebastian Eveleens viel nogal tegen. De eindstand was 2 - 0.

New Belgian Striker

We bought Henry Molina, a new Belgian talent, let's hope he will improve our scoring chances. He was only 12.000 Euros

HVC de Kuper - Lombok FC  4 - 0

Datum:08-02-2006 om 17:00
MatchID:68094308
Stadion:h.v.c de kuper Arena
Publiek:391
weather2

Het was aangenaam weer, wat 391 fans naar h.v.c de kuper Arena lokte. kuper startte in een strategische 3-5-2-opstelling. In de basis stonden: Dill - El-Akil, Jagtenberg, Breedveld - Roure, Biemans, Springer, Frid, de Moor - van der Schaaf, Bressers.

De coach van Lombok had voor een 4-4-2-formatie gekozen. In de basis stonden: den Dikken - Houtepen, Vahl, Giessen, Westerterp - Waasdorp, van Veldhoven, van der Roest, Dahlhaus - Koetsier, Rumpt.

Kay Houtepen kreeg na een domme actie de wind van voren van zijn medespelers. Door te weinig ervaring verloor hij de bal in de 16e minuut en kon een tegenstander bijna scoren. kuper had een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Florent Roure opkwam over links, maar zijn slappe schot ging recht in de handen van Lenny den Dikken. Toen Matthys van der Schaaf voor de ogen van de grensrechter zomaar een tegenstander onderuit schoffelde, deelde de scheids zonder aarzelen een rode kaart uit aan deze kuper-speler. Florent Roure van kuper probeerde telkens door te breken via het midden, maar liep keer op keer stuk op de verdediging van de bezoekers. In de 33e minuut kwam de thuisploeg op een 1 - 0 voorsprong na een fout aan de rechterkant van de verdediging. Doelpuntenmaker was Idan Frid voor kuper. Tiemen de Moor verzilverde in de 33e minuut een vrije schop vanaf zeker 30 meter: 2 - 0 voor het thuisteam. De teams gingen met een 2 - 0 stand de rust in. kuper had het meeste balbezit, namelijk 73 procent.

Het werd er voor de bezoekers niet beter op. Idan Frid wurmde zich in de 51e minuut door de verdedigingslinie en maakte de 3 - 0. Hierna verlaagde kuper het tempo, zodat de spelers meer aandacht konden besteden aan hun verdedigende taken. kuper vergrootte de voorsprong toen Florent Roure de 4 - 0 maakte na een aanval over links die hem alleen voor de keeper zette. Romke Bressers van kuper kreeg in de 71e minuut een gele kaart voor spelbederf. Een reeks goede acties in het midden leidde in de 75e minuut tot een kansrijk schot van net buiten het strafschopgebied, maar Lenny den Dikken verrichtte een spectaculaire redding, zodat kuper de voorsprong niet verder kon uitbouwen. Calvin Springer van kuper kreeg in de 84e minuut een gele kaart voor spelbederf. In de 85e minuut ontving Lombok-speler Leonardus van Veldhoven een gele kaart omdat hij met gestrekt been inkwam op zijn tegenstander. Calvin Springer van kuper moest per brancard van het veld en keerde niet meer terug. Zijn vervanger was Mitchel Beekhuis. kuper had het meeste balbezit, namelijk 81 procent.

Zonder enige twijfel was Tim Jagtenberg de beste speler van kuper. Daarentegen speelde Ramon Biemans enigszins teleurstellend. Zonder enige twijfel was Thymen Westerterp de beste speler van Lombok. Rembrandt Koetsier was vandaag niet al te best. De eindstand was 4 - 0.