Visuele Koffie Formulieren

15/11/2012 Door Rick Lindeman

Op TEDx Utrecht vorige week sprak Stephen Anderson over visuele communicatie. Hij vroeg zich vooral af waarom er zo weinig van gebruik werd gemaakt. Zijn zoontje had diabetes en moest een verschrikkelijk formulier invullen. Hij ontwierp het opnieuw, door een rode draad te zoeken. Deze was in dit geval dat er van alles op verschillende Tijdstippen moest gebeuren. Dat werd de basis voor het formulier.

Vervolgens verzamelde hij per tijdstip wat er moest gebeuren. Dat werd in categoriën verzameld en hij maakte er kolommen van. De inhoud van deze kolommen werd vervolgens vertaald in iconen. Op zijn blog heeft hij nog veel meer vormen van Information Design

Een ander voorbeeld dat ik jullie niet wil onthouden was deze geweldige infographic over koffie. Waaromwordt er in een koffiebar nooit visueel gecommuniceerd over wat er in de koffie zit?

Image