Dit is Service Design

22/11/2012 Door Rick Lindeman

This is Service Design is een boek vol tools en inspiriatie gebaseerd op de filosofie van het service design. Deze denkwijze combineert elementen van product ontwerp, probleemanalyse, vanuit de klant gericht ontwerpen, architectuur etc. Wat is de reis van die de klant aflegt?

Het is een boek vol fijne tools, deels bekende als het Business model Canvas, De customer journey en deels nieuws. Maar tools zijn natuurlijk, maar tools. Ze moeten ingezet worden op de juiste plek, en vanuit een passende denkwijze. Hier schiet het boek wel een beetje tekort. Misschien komt het door de wijze waarop het is gemaakt. Vele auteurs, waaronder ook Nederlanders als Design Thinker Arne van Oosterom hebben bijgedragen, daardoor is de soms de rode draad wat kwijt. Dit filmpje helpt gelukkig de centrale filosofie neer te zetten

Veel complimenten ook voor de site die een aantal werkvellen van de tools in het boek gratis aanbiedt.

Al met al misschien nog niet het definitieve boek (misschien is dat de opvolger Service Design with Theory), maar wel ene weldadig bad van tools en de denkwijze. Het is echter geen handboek Service Design Thinking. Maar misschien is daarvoor ook een boek niet geschikt, en moet je gewoon een service design ondergaan.

Koop het boek in onze boekwinkel