Wat ik met Pleio zou willen?

09/12/2012 Door Rick Lindeman

Davied “Mr Ambtenaar 2.0” van Berlo vroeg mij vanmiddag in een tweet wat ik nu eigenlijk met Pleio zou willen. Ik had namelijk wat kritiek gehad op dit stuk. Pleio is een dienst die begonnen is als een eigen overheidsalternatief voor systemen als Viadesk (online samenwerken) en inmiddels uitgegroeid is tot veel meer.

Voor mij als facilitator zou het volgende mooi zijn om mijn workshops effectiever te maken.

  • Als ik in het voorproces al input van de deelnemers zou kunnen krijgen. Ook als de deelnemers nog geen pleio lid zijn of geen ambtenaren.
  • Tijdens een workshop de resultaten vastleggen op een manier die je meteen verder zou kunnen gebruiken. Je kan hier bij denken aan een combinatie van smartphones/tablets die geeltjes op de manier van sticky brainstorming  naar de server sturen. Een andere manier zou de manier van Workshop2go zijn, die een speciale ipad app hebben om hun resultaten vast te leggen. Deze worden dan direct in de Pleio omgeving van betreffend project geintegreerd en op die manier benut.
  • Na de workshop is het dan mogelijk de afspraken vast te leggen en te bewaken. Deze komen dan direct uit de workshop. Je zou het met gamification elementen kunnen aanvullen om de follow up te bevorderen.

Waar zouden jullie Pleio voor willen gebruiken?