Faciliteer Atelier op gecrowdsourcede energie

10/01/2014 Door Rick Lindeman

Als je de wereld wil veranderen, zul je dat met nieuwe business modellen en nieuwe manieren van samenwerking moeten gaan doen.  Immers de huidige hebben afgedaan. Ze waren de oorzaak van de bankencrisis en van onze verslaving aan fossiele brandstoffen. Op een nieuwe manier mensen laten kijken naar hun model, dat doen we graag bij het Faciliteer Atelier.

Windcentrale from Windcentrale on Vimeo.

Een voorbeeld van hoe het ook kan is de Windcentrale. Je kan daar een deel kopen van je eigen windmolen en die stroom wordt dan vervolgens via Greenchoice weer aan je terug geleverd.

En dus zijn we trots om te melden dat het Faciliteer Atelier nu draait op de energie geproduceerd door molen de Ranke Zwaan, bij Culemborg. Als ik straks met tegenwind terugfiets naar huis, dan weet ik dat door die wind zo’n 624 Watt naar mij komt.