Vallen in een Machine; out of control

06/04/2014 Door Rick Lindeman

Op 4 april verzamelden zich ruim 30 facilitators in het LEF-Centrum, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een bioscoop. Ze kwamen samen om te discussiëren over “Out of Control”. Dit is dit jaar het thema van de Kenniscommunity groepsfacilitatie.  Zij deden dit aan de hand van de film “Contact

Na een inleiding over het thema door Robert Verheule en een perspectief vanuit de kunst van ondergetekende leidde Willem van Wingerden de film in.

De film gaf ons veel gesprekstof. Soms wil je bewijs, soms geloof je. Als we ons overgeven wat kunnen we dan bereiken? Blijven we bij onszelf als moderator, en wat betekent dat voor onze relatie met onze opdracht gever. En tenslotte “The world is what we make of it”

De film als start voor de discussie werd als verfrissend ervaren. De facilitators werden ondergedompeld in het thema, en na een minuutje reflectie raakten ze er niet over uitgepraat. Ze waren als het waren zelf in “de machine” uit de film gevallen.

Zie ook de discussie op Linkedin en de foto’s op flickr. De film is te koop in onze webwinkel