Apps: Fotograferen van Geeltjes en Whiteboard

12/12/2014 Door Rick Lindeman

Vandaag een korte blogpost over twee nieuwe apps. Allereerst is het altijd lastig om Whiteboards te fotograferen. Het blijft altiijd een beetje glinsteren.

Ik gebruikte atijd WB Pro om die te fotograferen, maar bij mijn iPhone upgrade bleek die niet meer te bestaan. Gelukkig kreeg ik van Marjolijn de Graaf de tip om Camscanner te gebruiken.

Deze bewerkt niet alleen foto’s om de glangs weg te halen, maar kan ook met slimme OCR tekst eruit halen, en je kan nog annoteren ook. De app is er voor iPhone en Android.

Daarnaast heeft nu ook 3M door dat het geeltjesimperium niet eeuwig duurt. Het heeft een App uitgebracht die je geeltjes laat fotograferen en ook daadwerkelijk mee informatie mee te ordenen en schuiven. De informatie is bovendien ook nog te exporteren naar bijvoorbeeld Evernote. Op die manier wordt de papieren faciliteerwereld met de digitale verbonden (andersom is Spilter de verbinding andersom aan het maken, waarover binnenkort meer). Een uitgebreide recensie vind je hier, en de app is hier te downloaden. Hij is gratis, met extra aankopen voor als je meer wil.