Biomimicry workshops op de IAF Conferentie!

06/06/2016 Door Rick Lindeman

Op 24 juni organiseert IAF-Nederland haar jaarlijkse conferentie. Dit jaar gaat het over “Natuurlijk Faciliteren

De eerste twee workshops in de mintgroene zaal gaan beiden over “Biomimicry“. En mooie is dat ze elkaar aanvullen.

De eerste workshop geven wij en gaat over Biomimicry bijen en besluitvorming, met een reflectie over welke andere lessen facilitators uit de natuur kunnen gebruiken. Bijen betrekken bijvoorbeeld op een bijzondere manier alle stakeholders, en gaan heel anders met hiërarchie om dan je denkt.

Basis is een verhaal dat ik verteld heb, bij een TEDx en in diverse theaters over hoe bijen besluiten nemen, vanuit mijn eigen ervaring als imker.

Rick Lindeman – Hoe bijen besluiten maken from PechaKucha Hilversum on Vimeo.

Die andere lessen staan onder meer in het boekje Tien Perspectieven uit de natuur van Douwe Jan Joustra, Caroline van Leenders en Bowine Wijffels. Het boekje is als PDF te downloaden (en wordt ook op de workshop uitgedeeld)

Bowine (Nature Wise) geeft de tweede workshop. Hier gaat zij verder op wat de lessen kunnen betekenen voor organisaties. Deze perspectieven, rond Veiligheid, Voedsel, Voortplanting kunnen dienen als lens op een organisatie. Samen met haar kan je kijken hoe je eigen organisatievraag kan profiteren van deze benadering.

Dus kom allen naar de conferentie (met nog veel meer leuke workshops). Laat ook op het facebookevent weten dat je komt!