Leren van bijen in Leiden..

08/07/2016 Door Rick Lindeman

Ik werd onlangs gebeld door de organisatie van de Pecha Kucha Avond in Leiden. Ze hadden mijn optreden in Hilversum gezien en wilden graag dat ik ook daar een praatje hield.

13528571_1057721217642388_2323739509189210660_o

 

Het was een inspirerende avond. Zelf vond ik het verhaal van Job heel mooi. Hij had een spel ontwikkeld waardoor kinderen in het ziekenhuis die geïsoleerd werden verzorgd, toch met elkaar konden spelen. Mooie beelden van kleine meisjes die met een raam er tussen toch samen lol maken. Kijk het filmpje hieronder.

Ook werd ik geïnspireerd door verhalen over lampen, en over IJsland. Als toetje kwam nog een fascinerend verhaal over afval. Thomas vertelde over hoe hij nu precies weet dat mensen op maandag mensen meer ongebonden soep eten, doordat hij chefs helpt met hun afvaladministratie. Belangrijker nog: zo wordt veel voedselverspilling bespaard.

Hoe zo’n avond in zn gang gaat. Best leuk, als spreker zit je dan bijvoorbeeld in de artiestenkleedkamer. Ik heb er een kort vlog van gemaakt.

 

 

Alle presentaties kan je terugkijken bij PKN71