Design Thinking Training

29/08/2017 Door Rick Lindeman

Afgelopen zomer gaf ik samen met de Design Thinkers Academy en MakeMeSee een training Design Thinking. Dit keer deden we dat aan wel een heel bijzondere doelgroep: De Indonesische Belastingdienst.

Gedurende week werden de ambtenaren de beginselen van Design Thinking bijgebracht. Wat kan je nu eigenlijk met Stakeholder Values? Wat is een Customer Journey? Voor velen was het een eyeopener. Na afloop zei dan ook een van de deelnemers : “Ik had me nooit bedacht dat je ook vanuit de waarden van de gebruiker kon gaan kijken.”.

Design Thinking lijkt misschien een abstract concept, maar juist door het te vullen met voorbeelden uit de Nederlandse praktijk, en hun eigen cases ging Design Thinking echt leven. Nu zijn ze in staat een begin te maken met nieuwe diensten voor hun eindgebruiker, de Indonesische burger.

Een bijzondere groep mensen. En voor ons een bijzondere samenwerking die naar meer smaakt. Ook interesse in een training design thinking? Neem contact op! Hier zijn alvast een paar mooie tools verzameld.