Vragen over dwergen en kleuterjuffen.

07/11/2020 Door Rick Lindeman

Toen Rens van der Vorst zich af vroeg of zijn aanbestedingsvoorwaarden wel werden gelezen stelde hij voor om ‘dwergen geen bezwaar’ op te nemen. Als mensen dat zouden lezen zouden ze immers daar wel op reageren. Helaas dacht zijn directie daar anders over.

Dit soort ‘Technologiehacks’ gebruikt van der Vorst omdat hij zich vragen stelt bij onze technologische wereld en zijn positie in. Als Spotify mooie muziek voorstelt, zegt dat wat over het algoritme of dat wij zo voorspelbaar zijn geworden.

 

in zijn ‘Waarom je altijd wil winnen van je navigatiesysteem‘ stelt hij 101 vragen die je aan het denken zetten. Hij doet dit steeds in column van twee pagina’s. Dit werkt prima. Als je een bedachtzaam moment hebt, pak je zo dit boek erbij. Zo wordt je meteen aan het denken gezet over iets wat je tot nu toe als onvermijdelijk aanvaarden.

Het boek is dan ook een ideaal Sinterklaascadeau voor de technoptimist, of juist voor degene die er eigenlijk niks van moet hebben. Immers, iedereen is immers bijna smartphone verslaafd, zonder dat ie eigenlijk weet waarom. Na dit boek is ie dat nog steeds, maar weet ie wel beter waarom.

Hert boek is te koop via onze managementboeklink