Mindmappen met Marja en Moes

29/03/2012 Door Rick Lindeman

Een beetje over de top en een beetje politiek correct, maar toch een leuk filmpje hoe leerlingen mindmappen kunnen inzetten, Tip van Jan Peter Oelen. Mooi om te zien dat allerlei mensen die normaal niets hebben met beelddenken of denken in structuren nu ineens Mindmappen ontdekken. Collega’s die een verslag meteen in een actieplan omzetten. Op werk gebruiken we nu Mindmanager 7 van Mindjet. Een beetje saai, en wenig mooie opmaak, maar wel handig met exporteren.

Op de iPad en iPhone gebruik ik sinds een paar jaar iBluesky, heel basic, maar snel op te starten en makkelijk om dingen te verschuiven. Daarnaast ben ik aan het experimenteren, met Mindmeister (tijdelijk gratis), dat het mogelijk maakt Mindmaps snel te delen en weer verder te laten bewerken. Online heb ik goede verhalen gehoord over Mind42, dat werkt in je browser, maar daar heb nog geen ervaringen mee.

Wat gebruiken jullie?