Prezi

08/10/2011 Door Rick Lindeman

Powerpoint is een ramp voor menige bijeenkomst. De hele wereld wordt geperst in dia’s met 4 of 5 bulletpoints. Aandacht verslapt snel, doordat het grotere verband vaak volkomen op de achtergrond raakt. Wat vaak als workshops wordt verpakt zijn series van 3 powerpoint presentaties met de optie tot vragen.

Volgens Edward Tufte kan powerpoint zelfs verantwoordelijk gehouden worden voor de space shuttle crash van de Columbia in 2003.

Wat dan te doen bij een presentatie, vraagt u misschien. U bent zelf het verhaal, dus overweeg eerst of het zonder slices kan. Als u van een digitale presentatie gebruik wil maken denk dan aan alternatieven voor de standaard powerpoint presentatie.

Er zijn immers alternatieven. Naast Pecha Kucha, dat ik in een andere blog-post zal beschrijven, is er Prezi. Met Prezi word je als het ware meegenomen op een reis op een oneindig Canvas, en door slim te bewegen en in en uit te zoomen, blijft het grote plaatje wel behouden, kijk maar hier: