rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Studenten mogen weer harder werken.....

De algemene beschouwingen zijn deze weken één groot feest. De stemming is goed. Gezinnen krijgen er geld bij. Truckers krijgen er geld bij. De staat krijgt er zelf geld bij. En studenten, die mogen lekker weer harder werken.

Extraatjes hebben studenten al jaren niet meer gehad. Terwijl de kosten van het collegegeld en de kamerhuur de pan uitrijzen, is er al jaren nauwelijks voor de studenten iets bijgekomen. Bijbaantjes zijn dan ook het centrale punt in het leven van de student geworden.

Kok stuurt aan op een kenniseconomie. Niet dat hij echt weet wat dat is, hij kan immers nauwelijks een muis bedienen, maar toch is het de toekomst. Bovendien riep iedere politicus het afgelopen jaar dat onderwijs heel belangrijk is. De studenten merken er allemaal maar weinig van.

Het is allemaal erg vervelend. Aan de andere kant zeuren we ook wel veel. Je krijgt geld. Je moet daar wat studiepunten voor halen. Maar dat is meestal wel te doen. En werken, dat is goed voor je CV. Als men nu nog de bureaucratie wat zou kunnen verminderen, sneller reageert en flexibeler is bij uitzonderlijke situaties, kunnen we toch redelijk ongestoord ons biertje blijven drinken?

Rick Lindeman
Gepubliceerd op campusbar.com

Patijn

Iedereen huilt tranen en tuiten bij het afscheid van de burgemeester van Amsterdam, maar moeten we hem nu eigenlijk wel missen of is Amsterdam eigenlijk beter af zonder zijn Haagse regent?

Vorige week maakte Mr. Dr. Schelto Patijn. ex-Tweede Kamerlid, Ex-Europees Parlementslid en burgemeester van de hoofdstad bekent per 1 januari af te treden. Hij was sinds 1994 burgemeester, na het vertrek van Ed. van Thijn naar Den Haag.

Hij wordt nu alom geprezen. Hij is zo aardig. Hij is zo representatief. Hij kent zoveel mensen. Hij is een bruggenbouwer. Hij maakt taboes bespreekbaar.

Maar is hij voor de modale Amsterdammer niet meer de man die hem zijn pleziertjes afneemt? De man die koninginnenacht aan banden heeft gelegd? De man die preuts de wallen beperkingen opleg?. De man die dacht in Voorburg te kunnen blijven wonen en te kunnen volstaan met een pied-à;-terre in Amsterdam? Kortom, een Haagse regent en geen 'echte' Amsterdammer.

Misschien was hij wel niet chagrijnig genoeg, maar toch moeten beide beelden wat genuaneerd worden. De geschiedenis zal hem, om Castro te citeren, waarschijnlijk wel vrijpleiten. Hij heeft een aantal grote problemen aangepakt en de oude handelsstad weer wakker geschud.

De vraag is echter wie hem op moet volgen. Waarschijnlijk is dit al lang bedisseld in de landelijke PvdA-top en zullen referendum-initiatieven geen kans krijgen. Een belangrijkere vraag misschien wel dan de vraag over de procedure is echter wie het moet worden.

Het lijkt mij weer eens tijd voor een lekkere zeurderige Amsterdammer. Iemand die midden in de stad staat. Jong is, om aansluiting te hebben met dat gedeelte van de bevolking, maar toch ook de klassieke roots niet vergeten. Bovendien moet hij niet bang te zijn om daadkrachtig in de stopera op te treden. Ik denk dan ook dat ik mijzelf maar eens kandidaat ga stellen.

Ode aan Peggy

G'day,

"I always close my eyes when I sing ballads


because I see the action happen from left to right.
People come in alive on the left and they go out dead on the right . . ."
Zo beschrijft de Amerikaanse zangeres Peggy Seeger haar ervaringen op het podium. En zo kan ondergetekende ook zijn ervaringen met een andere Peggy, uw doorluchtig persoontje, beschrijven.

RJ was actief aan het recrëeren. Hij dansde van links naar rechts. Jolanda speelde in het spel mee. En ook vriendinnen van jou lieten zich gaarne tot een 'ballo' verleiden..

Hij sprak jou helaas weinig. Maar hij hoefde toch zijn ogen niet open te doen om meer van jou te weten te komen. Niet alleen hoorde hij regelmatig de telefonino van Jasper af en toe een piepje verspreiden. Ook de Twent zelf kwam met enthousiaste verhalen thuis.

Maandagavond werd zelfs nog een derde zintuig ingeschakeld. U had een signaal achtergelaten. Het reukorgaan is bij de mens helaas niet altijd zo heel ontwikkeld. Toch genoot de neus van ondergetekende van ongekende geuren..hunkerend naar meer....

Rick zelf zoekt het echter meer in namen van vrouwen die grote Franse schrijvers resoneren, vage zuid-europese intellectueel die hij ook eigenlijk is. Maar zelfs als hij een Gauloise opsteekt kan hij ook best spelen dat dat een Cameltje is en een duikje in de country muziek nemen.

Gelukkig denk ik hij dan ook andere aspecten van je zal leren kennen zodat wij samen consensus omtrent de Tukker kunnen opbouwen,

ci vediamo,
Rick

Website Peggy