rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Een historischen strijd

Gisteren heeft een historischen strijd plaatsgevonden. De Amsterdamsche Foot-ball Club uit 1895 streed tegen de iets jongere Maastrichtsche Voetbal Vereeniging uit 1902. Dezen wedstrijd vond plaat in den derden ronden van het toernooi om de beker van den Koninklijken Nederlandsche Voetbal Bond.

P1010091.JPG
Het stationsgebouw waar den reizigers aankwamen op den gemeentelijke luchthaven

Op dezen foto kunt u zien hoe den verre gasten landen op het onlangs hernieuwde vliegveld onzer Hoofdstad. Vele gasten uit het zuiden des lands hadden den gemaakt om hun plaatselijken helden een hart onder den riem te steken.

De enthousiastelingen verzamelden zich in een etablissement dan zich tooiden met een verwijzing naar den verjaardag van den kleinen Jan. Hier konden de football-liefhebbers vermaken door middel van meegeomen zangers.

P1010096.JPG
Eenige enthousiastelingen lafen zich aan een kleinen versnaapering

De Maastrichtenaren vertrokken vervolgens naar het onlangs opgeleverde Olympisch Stadion, waar nog zo net den Olympischen Spelen waren gehouden. De Marathontoren verwelkomde een ieder die zich over wilde geven aan den Idealen van den sport.

P1010104.JPG
De Marathontoren

Het was een stevigen strijd tussen de Amsterdamsche dilletanten en den voetballers uit Maastricht, waarvan men zegt dat zij geld ontvangen voor den beoefening hunner sport. De eerste helft ging gelijk op. Er waren weinig kansen over en neer en de AFC'ers leken zeker niet technisch onder te doen voor den beroemden tegenstander.

De tweede helft gaf een ander beeld. De Amsterdammers bleken conditioneel niet in staat het tempo te volgen en geslepen geesten als die van Carraciallo gaven den doorslag. Uiteindelijk zegenvierden den gasten met 0-2.

P1010108.JPG
De foot-ballers worden bedankt door de meegereisde Limburgers

Terwijl de overwinnaars al rap naar huis afreisden, trokken de Amsterdammers zich terug in de kroeg. Het was een klassieken bekerwedstrijd geweest, al waar de traditie van allen gewonnen had.

De foto's van de wedstrijd AFC-MVV Maastricht op 25-10-2005 staan hier. Al mijn MVV foto's staan hier.

De discussie op het MVV Maastricht-forum over de wedstrijd is hier te vinden

Op de AFC-site staan alle krantenverslagen over de wedstrijd.

De foto's van het bezoek aan het Aviodrome op 22-10-2005 vind je hier.