rick filosofeert

elitair, elegant, arrogant, sinds 14 mei 1977

Terwijde

Door Edel Spel Tot Ontwikkeling

Niet alles is nieuw in Terwijde.
COV D.E.S.T.O. is al van 1928
De olympische spelen waren in Amsterdam
De wereld nog onbekend met de crisis die komen zou

IMG_0634

Celine was er al lid van
Maar nu fietsten we weer langs dat prachtige nieuwe sportpark.
Of eigenlijk middendoor over de dijk.
En Jens wou ballen kijken.

We zaten overal op de tribune.
Zagen de dames winnen.
Maar het eerste.
Tegen het altijd lastige VV Loosdrecht.
Verloor.

De zon scheen. Jens genoot.
Bier en ijs waren lekker.
Ajax zou morgen ADO verslaan.
Zijn toekomstige team of BSO?

Meer foto's

Gladheid in Vleuten

Wijkwethouder Tymon de Weger
Postbus 16200
3500 CE Utrecht
Nederland

Utrecht, maandag, december 8, 2008

Geacht College, Beste Vroedschap

U weet, dat ondanks de ongemakkelijke waarheid die op ons allen afkomt, de Hollandsche winter, zo mooi beschilderd door Avercamp, soms nog hard kan toeslaan. Zo fietste ik met mijn zoon, langs voormalige ridderhofsteden als Ter Weijde en Den Engh naar het fraaie dorp Vleuten, precies zoals in de visioenen van Riek Bakker voor het gebied waar de Rijn ons verlaat voor de Sleutelstad, was vorm gegeven. Op deze winterse 24ste van de nevelmaand, november, lag het dorp, waarvan u de schepen mag zijn, met een laagje wit over de boomgaarden waaraan het zijn roem ontleent.

Mijn zoon zat voorop, babbelend als zijn leeftijd (Bijna 2) betaamt. We fietsten naar de kinderopvang “Hotoldebotol.” Net toen we van het fietspad dat de tol ontsluit afgingen, om de laatste bocht naar het Leiwerk te nemen, waren we kansloos, en gingen we onderuit. Mijn zoon lag hevig bloedend op de grond.

“Vervelend”, zult u zeggen, “maar dat is overmacht. Immers, die luisterrijke winters, die u beschrijft, eisen immers af en toe hun tol. Ik hoop dat hij snel hersteld.” Uw politieke afkomst kennende, zult u misschien zelfs om zegen hebben gevraagd, waarvoor dank. Het gaat inmiddels ook weer beter met hem.

Toch is het daarmee niet afgesloten. Er is immers, zoals u weet, een moment waarom de verantwoordelijkheid van de gemeenschap wel ter sprake komt. Het moment waarop overmacht verandert in nalatigheid. En dat, geachte vroedschap, is in dit geval zo.

Het kindercentrum, waarover ik zoëven sprak, heeft immers telkenmale contact met u gezocht om het strooibeleid rond het Leiwerk, waar naast kinderopvang ook een lagere school ligt, aan te passen. De morgen van de 24ste heb ik zelf 4 mensen onderuit zien gaan, voor en nadat ik mijn zoon naar de huisarts meenam.

Uw college koketteert graag met de bloem der natie in haar campagne voor het nieuwe hart van onze Domstad. In taal die men SMS placht te noemen wordt zij welkom geheten in 2030. Om dat welkom met gezonde jonge mensen te vieren, verzoek u uw verantwoordelijkheid te nemen en iets aan deze nalatigheid te doen. Er is bovendien iets dat volgt uit nalatigheid, en dat is aansprakelijkheid.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik.
Hoogachtend,Rick LindemanSchaatsen

Schaatsen op natuurijs, voor het eerst in 7 jaar ofzo. En sinds de verhuizing, kan dat gewoon voor de deur!

DSC00588.JPG

Het mag dan niet echt een
elfstedentocht zijn, maar toch, hier de Franz Lehàrsingel

Moord in Terwijde

UTRECHT - Abdelhakh Edaijaji, een man van in de veertig, is dinsdagmiddag op de Franz Leharsingel in de Utrechtse wijk Terwijde (Leidsche Rijn) doodgeschoten. Het slachtoffer is een bewoner van de Heinrich Bertestraat, vlakbij de plek des onheils. Het zou gaan om een jarenlange burenruzie. Read More...

Route kaart

Handig voor wie ons zoekt, onze eigen kaart van Terwijde en omgeving
Persoonlijke google map

Terwijde Hotspur

I decided to reenter Hattrick. My new team is Terwijde Hotspur, after my new Quarter and Ajax-friends the Spurs.
They have their own clubhouse online.

Braai

Za 7 was de Skottelbraai voor de helden die geholpen hebben met klussen. Merci!
Alle braai Foto's

Gesmikkel
IMG_0295.JPG

Genoeg te vieren!
IMG_0300.JPG
En Jens eet ook mee
IMG_0294.JPG

De officiële braai-'reels':
Maak seker of dit 'n bring-en-braai is en of die gasheer/braaier die vleis gaan voorsien. In laasgenoemde geval, mag jy steeds nie met leë hande opdaag nie. Bied aan om slaai, poeding of skyfies te bring. 'n Bottel wyn, of jou gasheer se gunsteling sixpack sal ook nie onvanpas wees nie.
Free Range Chicken Flatties is nie iets wat jy na 'n bring-en-braai toe vat nie

Vind uit wat jou gasheer gaan braai. As hy tjops braai, vat jy tjops saam ens. Dit vergemaklik net die braai proses en laat meer drink tyd vry. 'n Ma-se-moerse steak en groot pak Free Range Chicken Flatties is nie iets wat jy na 'n bring-en-braai toe vat nie!
Besluit voor jy ry na die braai toe of jy 'n man of 'n vrou is. As jy 'n man is sorg dan dat jy by die braaier/braai staan. Die enigste uitsondering op die reël is as jy die enigste mens by die braai is wat 'n Wes Kaspiese slang eier slaai kan maak, dan en alleen dan mag jy vir die duur van die slaai maak proses in die kombuis vertoef.
Tensy jy die Wêreld Braai Kampioen is, mag jy nie raad gee aan die braaier nie

'n Braaier mag glad nie alleen by die braai wees nie, no matter what! Die braai begin met maak van die vuur, nie wanneer die vleis opgesit word nie.
Dit is jou plig as nie-braaier om te sorg dat die braaier en sy gade se glase altyd 'n redelik mate van vog bevat, dit is onverskoonbaar dat die braaier sy eie dop moet skink.
Tensy jy die Wêreld Braai Kampioen is, mag jy nie raad gee aan die braaier sonder dat hy eksplisiet daarom vra nie. Jy vat hom in die gesig, asook die persoon wat hom geleer braai het - gewoonlik sy pa.
As die braaier vir 'n wyle weg is van die braai, om welke rede ookal, is dit jou plig as nie-braaier om na die vleis te kyk en te sorg dat dit nie brand nie. As jy die vleis gedraai het in sy afwesigheid, laat die braaier weet met sy terugkoms. (Jy mag in sy afwesigheid ook net jou eie vleis met spices bedek, verder is hy in beheer van die speserye)
Drink so dat jy nie inkonk voor ete nie.

Sigaret stompies mag nimmer as te nooit in die vuur gegooi word voor of tydens die braai proses nie. Slegs nadat die vleis alles gaar is kan jy met 'n cool houding jou stompie in die geselsvuur skiet.
As jy die enigste man by 'n braai is, bied aan om die braai te hanteer. As die gasvrou egter nie wil hê jy moet braai nie, geld alle reëls ten opsigte van die braaier en nie-braaier verhouding steeds.
Maak seker jy het snaakse grappe

Drink so dat jy nie inkonk voor ete nie. Jy mag egter "uitpass" enige tyd na ete - op eie tyd en teiken.
Maak seker dat jy ten minste een of twee flippen snaakse grappe het om die braaier mee te vermaak terwyl hy braai. Gewigtige onderwerpe moet liefs gehou word vir na ete as almal lekker gesuip is.   

Housewarming Party

Het huis aan de Leharsingel was dan misschien nog niet helemaal af, maar toch vonden Jens Celine en Rick het tijd voor een feestje. Meer dan 40 helden gaven gehoor aan de oproep en genoten van rondleiding, cooltap, veranda en tuin...

Alle feestfoto's
Slideshow

Spontane glimlachen
IMG_0358.JPG

Wegduiken!
IMG_0363.JPG

Duurzame discussies
IMG_0357.JPG

Heldere blikken
IMG_0362.JPG

Gevaarlijke mannen
IMG_0364.JPG

Ik geloof het niet!
IMG_0382.JPG

Liefde
IMG_0385.JPG

De organisatoren genieten van een surinaams hapje. Thanx Sheila!
IMG_0365.JPG

Hapjesheldinnen
IMG_0359.JPG

Bijna alles uitgepakt

100 dozen opgehaald!
IMG_0217.JPG

Uitnodiging

De uitnodiging voor onze housewarming

Verhuisd!

Veel helden hebben geholpen met verhuizen:

Bedankt Guus, Jasper, Elwin, Henk, Riet, Marlene, Daniëlle, Martijn, Paul, Frank, Anna, Jaap, Anne, Kas!

Over 1,5 maand housewarming!

Alle verhuisfoto's


Onze nieuwe straat
IMG_0203.JPG

Frank aan het verven
IMG_0171.JPG

Babykamer en oma
IMG_0170.JPG


Martijn en Daniëlle
IMG_0179.JPG

Paul
IMG_0173.JPG